Pannenkoeken: eiwitrijk en vetarm! - Marit

Vetarme pannenkoeken die ook nog eens eiwitrijk zijn? Het kan! Hieronder lees je het recept. Deze maaltijd past hierdoor perfect in de voeding voor jou als krachtsporter en zorgt tevens voor wat afwisseling met het bakje kwark in de ochtend.
Dit recept bevat verder veel koolhydraten. Daarmee is het minder geschikt om af te vallen, maar wel ideaal voor als je wil aankomen of meer energie wil!


Eiwitrijke pannenkoeken

Benodigdheden (5-6 kleine pannenkoeken)
1 rijpe banaan
3 eieren (2 eiwitten, 1 eidooier)
50 gram magere kwark
50 ml halfvolle melk
3 eetlepels havermout
50 gram boekweitmeel of speltmeel

 

Bereidingswijze

Scheid de eieren, zodat je 2 eiwitten en 1 eidooier overhoudt.
Voeg de banaan, de eieren, de kwark, de melk, de havermout en de meel bij elkaar in een blender en mix alles door elkaar.
Wanneer het beslag nog te dik is, kun je hier wat extra water of melk aan toevoegen. Zorg dat het een dun ‘pannenkoekenbeslag’ is.
Verhit wat olie in een pan, en bak het pannenkoekje totdat deze goudbruin is.
Je kunt ook meerdere kleine pannenkoekjes in 1 pan maken.

Voedingswaarde

Energie: 480 kcal
Eiwit: 23,1 gram
Koolhydraten: 74,7
Vet: 7,8

 

Geschreven door: Marit van Overveld

Marit is specialist in voeding bij sport en heeft een eigen praktijk als diëtiste en sportdiëtiste in Utrecht en omgeving. 
Kijk voor meer info op: www.dietistenpraktijkvanoverveld.nl. Marit speelt zelf volleybal en beachvolleybal op hoog niveau.

 

 

 

10 tips die je nog niet kende voor jouw doel.

* Graag alles invullen

© 2018 - Alle rechten voorbehouden - MijnVoedingsplan.nl - Algemene voorwaarden - Afvallen - Stakker lijf - Kracht - blog - website door PingOnline