Veel gestelde vragen - voeding

Ja

Afvallen kan alleen als je voeding goed is.

Stop met buikspieroefeningen doen. Je kunt niet plaatselijk vet verbranden.

De juiste voeding zorgt ervoor dat je vastzittend vet weer los kunt maken en kunt gaan verbranden.

Ik denk dat er niet één waarheid bestaat over voeding. Ik vind dat voeding persoonlijk is en dat je de voeding moet nemen die bij je past.
De praktijk is daarin leidend. Dus hoe het gaat bij jóú. Jouw gevoel is het belangrijkst.

Wat voor de één werkt, kan voor de ander totaal verkeerd uitpakken. Vandaar dat een persoonlijk voedingsplan het beste is. Daarin houd ik rekening met je situatie, je doel en wat je graat eet.

Als sportdiëtist werk ik wel vanuit theoretische richtlijnen.
Mijn adviezen zijn gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Ik denk dat conclusies uit goede én meerdere wetenschappelijke onderzoeken het dichtste bij de waarheid komen. Dat is omdat goede wetenschappelijke onderzoeken worden gedaan met grote groepen proefpersonen om toeval zo veel mogelijk uit te sluiten.
En omdat ze - waar het nodig is - werken met niet alleen een onderzoeksgroep, maar ook met een controlegroep en een placebogroep.
Bovendien worden goede wetenschappelijke onderzoeken dubbel blind gedaan. Dat betekent dat zowel de proefpersoon áls de onderzoeker niet weten wat voor middel de proefpersoon krijgt (het medicijn of juist alleen een placebo-middel). Dat betekent dat de proefpersoon zo min mogelijk beïnvloed wordt.

Ik geef overigens niet of nauwelijks wetenschappelijke termen in mijn voedingsplannen en e-boeken. Mijn intentie is om het zo leesbaar mogelijk te maken, voor iedereen.
Wel zo prettig.
Nee


Je krijgt zéker géén dieet.

Wat niet werkt, is een compleet nieuw dieet. Dat krijg je dus ook niet.
Wat wel werkt, is een persoonlijk voedingsplan met jouw voorkeuren.

De personen die je voor zijn gegaan, geven aan zich juist comfortabeler te voelen met hun nieuwe schema. 

Nee

Ik vraag aan je wat je graag eet. Dit vind ik heel belangrijk. Dit zie je terugkomen als je je voedingsplan bij ons aanvraagt.

Er zullen dus geen dingen tussen zitten die je niet lust.
Ja


Zeker! Dan kan ik nog beter zien wat je graag eet.

De meeste mensen gaan er echter ‘blanco’ in en willen graag een goed en nieuw advies.

Bovendien vinden veel mensen het te veel tijd kosten om hun huidige voedingspatroon erbij te zetten. Dat vinden we heel begrijpelijk.
Daar hebben we onze service op aangepast. We willen niet onnodig tijd van je vragen. Je hebt het al druk zat.

 

Ja


Spieropbouw zonder vet is een fysiologisch gevolg van hard trainen en het juiste voedingspatroon. 

Focus dus op je krachttrainingen en je voeding.
Als je minimaal 3 keer per week intensief traint met je goede voeding erbij, ga je vanzelf meer spiermassa kweken en zal er niet of nauwelijks toename zijn aan vet. Belangrijk is wel dat je een lichte positieve energiebalans opbouwt. Als je veel meer gaat eten van de verkeerde dingen dan dat je nodig hebt, dan is de kans wel groot dat je ook in vet aankomt.

 


© 2023 - Alle rechten voorbehouden - MijnVoedingsplan.nl - Algemene voorwaarden - Privacy verklaring - Afvallen - Strakker lijf - Kracht - blog - websitebeheer door WebSpeciaal